S T O N E A G E I M A G E S

S T O N E A G E I M A G E S

VOOR EEN KWARTJE OP DE EERSTE RANG

WEBLOGPosted by stoneageimages Mon, February 02, 2015 23:59:35

Jaren geleden werkte ik bij een IT bedrijf. Het waren de tijden dat je van personeelzaken een dik boek kreeg waaruit je een mooie leaseauto mocht zoeken. Ja, ja, those were the days. U weet het vast nog wel: je rug deed zeer en je kon een jaar in de WAO. Geen baan? Voor 80% in de uitkering tot Sint Juttemis. Voorbeelden te over. Die tijden zijn echt voorbij. Terug naar het autoleaseboek. Iedereen koos voor een Audi of VW. Ik niet. Ik vond de Seat Toledo veel mooier en die was heel veel goedkoper en dat was, ook toen, goed voor de bijtelling. Ik wist dat de Seat technisch identiek was aan de VW producten en welke badge op de motorkap huisde interesseerde mij niet zo. Ik werd verguisd. Of ik hartstikke gek was geworden om zo’n Spaanse rammelbak te gaan leasen. Wat ik ook zei, men wilde er niet aan dat het eigenlijk gewoon een VW was. Collega P., een brave gereformeerde jongen die in een zilvergrijze VW Bora reed kon het niet laten met hoge frequentie meewarig over mijn Seat te doen. Maar dat duurde niet lang...

Op enig moment was ik met mijn Spaanse bolide voor een eerste servicebeurt bij de Seat garage. Wat schetst mijn verbazing? Er stond een hele lading nieuwe Bora’s op het terrein met allerlei witte stickers van ‘VW Martorell Spain’ op de voorruit. Mmm? Ik vroeg de chef werkplaats wat de VW’s op het terrein deden. ‘Die worden in Spanje gebouwd mijnheer, samen met de Seat Leon en hier afgeladen. Bij VW hebben ze even geen ruimte voor de auto's'. De Seat’s Toledo voor Nederland bleken bij VW in België te worden gebouwd, op dezelfde band als de VW Golf. Dat verhaal heb ik natuurlijk met groot genoegen aan P. verteld. Ik heb hem nooit meer gehoord over mijn Toledo.

Om het verhaal volledig te maken: de grootste ‘Skoda’ fabriek in Europa staat in Bratislava. Het is de geboorteplaats van de Audi Q7, de Porsche Cayenne, de VW Touareg, de Skoda Citigo, de Seat Mii en de VW UP. Ze komen dus allemaal uit één fabriek in Slowakije. Net zoals de Mercedes B en CLA in Hongarije in elkaar worden gezet en uw Siemens of Bosch wasmachine door voormalige uitbeners in Polen wordt geassembleerd en niet in 'Der Heimat'. Ik bedoel maar, laat u geen oren aannaaien.

Enkele jaren later reed ik een Skoda Octavia. Beetje hetzelfde verhaal en sinds die tijd heb ik mij de titel 'slimme Skoda rijder’ aangemeten. Enerzijds omdat ik ooit zo’n slimme rijder was en anderzijds als metafoor voor een optimale verhouding van prijs en kwaliteit. Inmiddels zie ik aan de ADAC 'Pannenstatistik' dat Skoda wat betreft betrouwbaarheid de middelmaat niet meer ontstijgt en dat is jammer. Voor de metafoor maakt het niet uit, u begrijpt mij wel.

De laatste jaren moeten wij goed op de centjes letten en ik, en J. ook, zoeken dus naar producten van goede kwaliteit voor een redelijk bedrag. Je wordt er handig in en we slagen er regelmatig in om prachtspullen aan te schaffen voor weinig. Mijn nieuwe geluidsapparatuur is er ook een puik voorbeeld van. Dit weekend scoorde ik weer een mooie 'Skoda-aanschaf'. Ik moet nu reclame maken anders kan ik het verhaal niet volledig vertellen.

Ik liep afgelopen zaterdag een filiaal van Kruidvat binnen om een doosje aspirientjes te kopen. Ik zag direct bij binnenkomst een aanbieding van de 'Gillette Fusion ProGlide Flexball Manual'. Een pracht scheerapparaat voor nat scheren. Het ding zag er echt heel gaaf uit en ik was bovendien aan een nieuw manueel masjientje toe. Voor € 9,99. Geen gekke prijs. Mmm. Helaas geleverd met maar één mesje. Dat viel een beetje tegen. Ik keek ook wat een extra verpakking mesjes moest kosten. U gelooft het niet, € 36,99 voor 8 mesjes. Dat is bij elkaar € 46,98 voor een scheermeshouder en een paar mesjes! Daar ging ik toch echt niet in trappen, ben gekke Henkie niet. Toch maar eens gekeken wat er nog meer te koop was. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb het Kruidvat ‘Six’ scheersysteem aangeschaft. Ik begrijp dat u nu brandt van verlangen om te weten ‘wat dat allemaal kost’. Ik zal u uit uw lijden verlossen: een Kruidvat ‘Six’ houder met 8 mesjes kost bij elkaar € 16,18! Wauw, ik voelde mij een jager die een superbuit had geschoten. Oprecht blij verliet ik ons winkelcentrumpje, trots met mijn nieuwe trofee.

Over het Kruidvat systeem mag u beslist niet neerbuigend doen. Het ziet er namelijk echt gelikt uit! Of je na een paar scheerbeurten de opperhuid met het scheren meetrekt weet ik natuurlijk niet, maar de eerste ervaringen zijn super. Smooth as Silk! Beter kan ik het niet formuleren. Ik ben blij dat ik deze belangrijke informatie met u heb kunnen delen. Heb ik al eens verteld over mijn passie voor schoonmaakmiddelen? Misschien een volgende keer, ik weet zeker dat u daar ook heel nieuwsgierig naar bent...smiley