S T O N E A G E I M A G E S

S T O N E A G E I M A G E S

EEN MUZIKALE FAMILIE

MUZIEKPosted by stoneageimages Fri, December 19, 2014 23:21:42

Ik speel geen instrument, ik kan niet zingen en toch ben ik behoorlijk ‘muzikaal’. Maar dan bedoel ik dat natuurlijk niet in de letterlijke betekenis van het woord, maar dat weet de gemiddelde lezer van deze berichten wel. Maar mijn vrouw J. en zoon Stijn zijn écht muzikaal. Beiden zijn in het bezit van een absoluut gehoor en allebei zijn ze actief respectievelijk in een koor en met piano spelen. Stijn’s muzikale activiteiten heb ik hier vaak genoeg belicht. Hij speelt nog steeds veel en dagelijks en treedt, zeker in deze kerstmaand, regelmatig op. Maar over het koor van mijn vrouw J. heb ik volgens mij nog nooit wat geschreven en daar doe ik ze toch serieus te kort mee. Ze is sopraan in het koor 'Flexible Sound' en is daar al vele jaren trouw lid van. Het is een gezellig amateurkoor met een vrij stabiele bezetting en een chronisch tekort aan mannelijke leden. Dus als er iemand (een man dus) zich geroepen voelt... Flexible Sound afficheert zich als een ‘Pop- en Jazz koor’ en dat dekt de lading redelijk. Beetje meer Jazz zou van mij wel mogen. Ik volg ze al vele jaren en heb oneindig veel foto’s en filmpjes van ze gemaakt. De kwaliteit van het koor wisselt natuurlijk met de samenstelling en de locatie. Het tweejaarlijkse concert in de Goudse Schouwburg is altijd een succes. Dat komt natuurlijk door twee jaar voorbereiding, talent en toewijding, maar ook door de goede akoestiek van de Goudse Schouwburg. In de hectische decembermaand waren ze ook aan de beurt met diverse optredens. Een prachtig voorbeeld van de kwaliteiten van Flexible Sound én een mooie locatie en akoestiek staat hieronder.

Deze opname is gemaakt op 12 december jl. tijdens de befaamde 'Kaarsjesavond' in de kapel van Museum Gouda. Het koor zingt 'A Spaceman Came Travelling' van Chris de Burgh. Een juweeltje!

Moeder en zoon (hierboven) even samen op de muzikale toer in de muziekwinkel waar Stijn regelmatig bijspringt. Stijn heeft een dagopleiding in de muziek voorlopig uit zijn hoofd gezet. We zien wel. Zijn muzikale ontwikkeling staat in ieder geval niet stil. Binnenkort gaat hij een dame begeleiden die auditie gaat doen op de Kleinkunstacademie van de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) en dat is geen kattenpis!

Een vriend van mij zei ooit eens dat muziek de meest directe communicatievorm met de ziel is. Ik ben het er helemaal mee eens! Wij zijn eigenlijk altijd wel bezig met muziek. J. en Stijn met spelen en luisteren en ik met luisteren, schrijven, downloaden, kijken, lezen, cd'tjes maken, noem maar op. Muziek is, in al zijn facetten, toch één van de mooiste dingen die er is.